Принципи забезпечення техногенної безпеки на промислових об'єктах - Калініченко, Вікторія Василівна; Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, 2025)
У сучасних умовах техногенна безпека стає одним із ключових аспектів забезпечення стабільності функціонування промислових об’єктів, адже техногенні аварії можуть мати серйозні наслідки для навколишнього середовища, економіки та життя людей.

In modern conditions, industrial safety is becoming one of the key aspects of ensuring the stability of industrial facilities, as industrial accidents can have serious consequences for the environment, economy and human life.
Principles of ensuring industrial safety at industrial facilities
Keywords: техногенна безпека; аварія; промисловий об'єкт; ризики; технічні системи; виробничі процеси; industrial safety; accident; industrial facility; risks; technical systems; production processes