Расчет двухпараметрических зубчатых передач на контактную выносливость - Устиненко, Александр Витальевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Запропоновано методику розрахунку на контактну витривалість двопараметричних зубчастих передач. Вона базується на розрахунках контактних напружень для окремих відносних положень коліс із наступним визначенням еквівалентного напруження. Такий підхід дозволяє коректно врахувати зміну контактних напружень у процесі роботи.

The method of calculation on contact endurance of two-parametric gears is offered. It bases on calculation of contact stress for various relative attitudes of gears with consequent determination of equivalent stress. Such approach allows correctly taking into account a change of contact stress during work.
Keywords: контактная выносливость; двухпараметрические передачи; долговечность; контактное разрушение; метод конечных элементов