Роль інтелектуальної власності в інноваційній діяльності промислового підприємства - Черноусов, Олексій Ігорович; Ткачов, Максим Михайлович (Український державний університетт науки і технологій, 2025)
У доповіді розглядається технологія введення в господарський обіг об’єктів інтелектуальної власності. Аналізуються основні моделі процесу, включаючи правову охорону, оцінку вартості, вибір стратегії комерціалізації та реалізацію бізнес-моделі.

The report considers the technology of introducing intellectual property objects into economic circulation. The main models of the process are analyzed, including legal protection, cost assessment, choice of commercialization strategy and implementation of a business model.
The role of intellectual property in the innovation activity of an industrial enterprise
Keywords: інтелектуальна власність; інноваційна діяльність; комерціалізація; ліцензування; оцінка вартості; трансфер технологій; бізнес-модель; intellectual property; innovation activity; commercialization; licensing; valuation; technology transfer; business model