Методичні вказівки для виконання індивідуального завдання з навчальної дисципліни "Фінансовий контроллінг" - Міщенко, Володимир Акимович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Фінансовий контроллінг в якості складової контроллінгу представляє собою інноваційну (принципово нову) концепцію в управлінні підприємством, здатну забезпечити його ефективне функціонування в довгостроковій перспективі шляхом формування об’єктивної інформації про щорічні витрати й доходи, що уможливлює приймати оперативні оптимальні управлінські рішення, й одночасно забезпечує прогнозний результат діяльності через інтеграцію та спрямування різних служб та підрозділів підприємства на досягнення найбільш важливих стратегічних цілей. Фінансовий контроллінг зорієнтований одночасно на інформаційну й функціональну підтримку фінансового менеджменту. Дисципліна направлена на поглиблення теоретичних знань, освоєння сучасного методичного й математичного інструментарію, практичних навичок перманентного й ефективного управління інформаційними потоками й ресурсами підприємства в сучасних динамічних непередбачуваних умовах господарювання, формування комплексного бачення, розуміння і сприйняття системи управління в режимі онлайн для формування альтернативних варіантів управлінських рішень.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; управління; підприємницька діяльність; менеджмент