Економічна теорія - Архієреєв, Сергій Ігоревич; Демьохіна, Олена Олександрівна; Решетняк, Наталя Борисівна; Яцина, Вікторія Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Навчальний курс "Економічна теорія" спрямований на вивчення поведінки економічних суб'єктів в процесі виробництва, розподілу, обміну та споживання благ для задоволення зростаючих потреб за умов обмеженості економічних ресурсів в певних економічних системах. Економічна теорія вивчає та формулює загальні економічні закономірності становлення, функціонування та розвитку суспільства. Курс економічної теорії послідовно знайомить студентів з поглядами теоретиків різних економічних шкіл на основні проблеми економіки. Економічна теорія є базовою наукою, що формує методологічну основу для вивчення прикладних економічних наук.
Keywords: економічні потреби; виробництво; теорія товару і грошей; ринкова економіка; капітал; макроекономіка