Народна біоетика та етнозоологія: павук у повір'ях українців (за експедиційними матеріалами) - Красіков, Михайло Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
У статті на основі матеріалів, записаних автором 2017 р. у Закарпатті та Прикарпатті, розкривається специфіка сприйняття образу павука місцевим населенням. Аналізуються повір’я, легенди (народні апокрифи) та нормативна практика, пов’язана з даним представником фауни.

The article, based on materials, recorded in 2017 in Transcarpathian and Pre-Carpathian regions, highlights the specifics of perception of the spider's image by locals. Beliefs, legends (folk apocrypha) and practices related to aforementioned representatives of fauna are analyzed.
Folk bioethics and ethnozoology: a spider in ukrainians beliefs (by expedition materials)
Keywords: традиційна народна культура; traditional folk culture