Визначення впливу залізовмісної дієтичної добавки на якість глазурі для кондитерських виробів під час зберігання - Євлаш, Вікторія Владленівна; Демидов, Ігор Миколайович; Нєміріч, О. В.; Гавриш, А. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті визначено вплив залізовмісної дієтичної добавки "Гемовітал" на якість шоколадної і кондитерської глазурі для кондитерських виробів під час зберігання. Застосовано волюметричний метод дослідження процесу окиснення жиру в глазурі для кондитерських виробів та вплив антиоксиданту "Фітрокс" на терміни зберігання глазурі для кондитерських виробів.

In the article certainly influence of dietary addition of "Hemovital", which contain organic iron on quality of chocolate and pastry glaze for pastries wares during storage. The original method of research of process of that oxidization of fat are applied in a glaze for pastries wares and influence of antioxidant of "Fitrox" on shelf-lives glaze for pastries wares.
Keywords: харчова промисловість; кондитерські вироби; біологічно активні речовини; технології глазурі; збагачення глазурі; залізовмісні дієтичні добавки; гемове залізо