Навчальна програма дисципліни "Електроніка та мікросхемотехніка" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2010)
Електронна елементна база на теперішній час через низку суттєвих переваг є найбільш перспективною для побудови сучасних засобів автоматики та систем управління. Широке застосування електроніки та мікросхемотехніки обумовлено новим етапом розвитку засобів автоматизації виробництва – впровадження гнучких автоматизованих виробництв, робототехніки, широке застосування комп’ютерної та мікропроцесорної техніки для реалізації систем управління. Електроніка і мікросхемотехніка забезпечує автоматизоване управління технологічними процесами, науковими і експериментальними дослідженнями окремих об’єктів
Keywords: напівпровідникові прилади; інтегральні мікросхеми; аналогові схеми; цифрові схеми; електронні схеми запалення; основи автомобільної електроніки