Творчі індустрії у сфері підприємництва: сутність і специфіка - Ушно, Сергій Валентинович (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті розглядається феномен «творчі індустрії», як стратегічний напрям у розвитку підприємницької діяльності в Україні. Основні положення даної роботи – це намагання визначення сутнісних характеристик досліджуємого феномену, а також обґрунтування практики введення творчих індустрій у сфері підприємницької активності. Креативна складова сучасного підприємництва обумовлюється такими соціальними явищами, як "суспільство споживача" та "інформаційне суспільство", що допомагає пошуку нових та нестандартних підходів до процесу здійснення підприємницької діяльності.

In the article the phenomenon is examined «creative industries» as strategic direction in development of entrepreneurial activity in Ukraine. The substantive provisions of this work are the attempt of determination of essences descriptions of the explored phenomenon and also ground of practice of introduction of creative industries in the field of enterprise activity. The creative constituent of modern enterprise is conditioned by such social phenomena as "society of consumption" and "informative society", that is instrumental in the search of new and non-standard approaches to the process of course of business.
Keywords: підприємницька діяльність; креативні технології; комунікаційний компонент; суспільство споживача; інформаційне суспільство; творчий потенціал