Метод визначення оптимальних пропускних здатностей каналів зв'язку гіперконвергентної мережі - Семенов, Сергій Геннадійович; Кучук, Ніна Георгіївна; Лукова-Чуйко, Наталія Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
При вирішенні завдань обміну інформацією в гіперконвергентній мережі виникає завдання визначення оптимальних пропускних здатностей каналів. Предметом дослідження є структура системи фізичних каналів зв’язку гіперконвергентної мережі. Мета дослідження – розроблення методу визначення оптимальних пропускних здатностей каналів зв'язку гіперконвергентної мережі, котрий орієнтований на врахування особливостей функціонування гіперконвергентної мережі та конкретні особливості її експлуатації. Результати. Отримано аналітичні вирази для визначення оптимальних пропускних здатностей каналів гіперконвергентної мережі за допомогою методу невизначених множників Лагранжа при обмеженнях на вартість оренди каналів і мінімізації її середньої затримки, або при обмеженні середньої затримки у мережі із визначенням мінімальної вартості каналів. Висновок. Запропонований метод дозволяє обрати оптимальну структуру мережі зв'язку гіперконвергентної мережі, орієнтуючись або на підвищення продуктивності системи, або на зниження вартості послуги оренди каналів.

When solving the problems of information exchange in a hyperconverged network, the problem arises of determining the optimal channel throughputs. The subject of thisstudyis the structure of the system of physical communication channels of a hyperconverged network. The purpose of this study is to develop a method for determining the optimal bandwidth of communication channels of a hyper-convergent network. It is focused on taking into account the features of the functioning of the hyperconverged network and the specific features of its operation. Results. Analytical expressions are obtained for determining the optimal bandwidth of the channels of a hyperconverged network. This was obtained using the method of uncertain Lagrange multipliers with restrictions on the cost of renting channels and minimizing its average delay. Or, when limiting the average delay in the network with determining the minimum cost of channels. Conclusions. The proposed method allows you to choose the optimal structure of the communication network of the hyperconverged network. It focuses on improving system performance, or reducing the cost of channel rental services.
Method of determining optimal batch capacities of hyperconverged network
Keywords: інформаційний потік; information flow