Спосіб нанесення покриттів сплавом залізо-кобальт-ванадій - Сахненко, Микола Дмитрович; Ненастіна, Тетяна Олександрівна; Проскуріна, Валерія Олегівна; Зюбанова, Світлана Іванівна; Єрмоленко, Ірина Юріївна; Поспєлов, Олександр Петрович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2022)
Спосіб нанесення покриттів сплавом залізо-кобальт-ванадій на метали та сплави шляхом катодного осадження з цитратного електроліту, що містить заліза (III) сульфат, кобальту сульфат, борну кислоту, натрію сульфат, натрію цитрат, ванадію (V) оксид, який проводять при температурі 20-30 °C імпульсним струмом амплітудою 2·10 А/дм2 при тривалості імпульсу 2·10-3 -1·10-1 с, тривалості паузи 5·10-3 - 2·10-1 с.
Keywords: патент; корисна модель; електролітичні покриття; хімічні технології; окиснення іонів; метали; сплави; температура