Нові підходи до технології відправлення поїздів з сортувальних станцій - Щербина, М. Є.; Мільшина, О. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Наведені основні риси нової технології взаємодії сортувальних станцій та локомотивних депо на основі адаптації графіка руху поїздів до коливань обсягів перевезень. Така варіативна технологія впливатиме на взаємодію підприємств залізничного транспорту й клієнтури, а відповідно на оперативне коригування плану формування та відправлення поїздів зі станції з урахуванням прогнозованого часу їхнього відправлення по "твердих нитках" графіка.

The basic lines of new technology of interaction of switchyards and locomotive depots on the basis of adaptation of the train schedule to fluctuations of volumes of transportations are resulted. Such variant the technology will influence interaction of the enterprises of a railway transportation and clientele, and accordingly on an operative correcting of the plan of formation that departures of trains from station taking into account predicted time of their departure for "firm" threads of the schedule.
Keywords: план формування; графіки руху; відправлення поїздів; "тверді нитки"; рухомий склад; залізничний транспорт