Кібернетична концепція управління товарною пропозицією промислового підприємства - Заруба, Віктор Яковлевич (Донецький національний університет, 2002)
Для більшості українських товаровиробників виявляється актуальним удосконалення стратегії їх менеджменту. Зіставлення кібернетичних принципів управління з відомими моделями менеджменту показує, що між ними існує тісний взаємозв’язок. Кібернетичний підхід у маркетинговому менеджменті дозволяє краще розуміти проблеми розвитку підприємства та визначає орієнтири для їх вирішення.

Improvement of management strategy is found out actual for the majority of the Ukrainian producers. Comparison of cybernetic principles of management to known models of management shows a close interrelation between them. The cybernetic approach in marketing management allows to understand better the problems of enterprise development and defines reference points for their decision.
The cybernetic concept of the goods supply management of the industrial enterprise
Keywords: маркетинг; менеджмент; стратегія; підхід кібернитичний; розвиток підприємства