Імітація поведінки технологічних систем з використанням мереж Петрі - Приходько, Ольга Юріївна; Сліпченко, Сергій Євгенович (НТУ "ХПІ", 2015)
Імітаційне моделювання виконувалося для автоматичної лінії, що містить три одиниці технологічного обладнання та обслуговується конвеєрною системою і роботами-маніпуляторами. Імітаційне моделювання має на увазі порівняння технологічних структур, в якості мети ставилося підвищення ступеня використання обладнання, враховувалося узгодження роботи ланок автоматичної лінії, поява і усунення відмов обладнання.

Simulation modeling was carried out for the automatic line comprising three units of production equipment and serviced by a conveyor system and manipulators. Simulation modeling involves comparing technological structures, as goals were increased utilization of equipment, take into account the coordination of work units and automatic line appearance and elimination of equipment failures.
Simulated behavior of process systems using Petri nets
Keywords: імітаційне моделювання; деталь; мітка; алгоритм; керовані переходи; інгібіторні дуги; detail; label; Petri net simulation