Синтез планетарных механизмов АА и II со связанными и несвязанными колесами с учетом углов зацепления - Кавецкий, Сергей Николаевич; Гереш, Т. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті показана можливість синтезу планетарних механізмів АА, ІІ з незв'язаними колесами і ĀĀ, ĪĪ із зв'язаними колесами. Розглянуто синтез планетарних механізмів АА, ІІ і ĀĀ, ĪĪ з урахуванням можливих значень кутів зачеплення на етапі проектування. Отримані генеральні рівняння, що враховують параметри геометричного розрахунку зубчастих пар що входять до складу механізму.

Possibility of synthesis of planetary mechanisms АА, ІІ with unrelated wheels and ĀĀ, ĪĪ with the linked wheels is shown in the article. The synthesis of planetary mechanisms АА, ІІ and ĀĀ, ĪĪ is considered taking into account the possible values of angles of actions at the design stage. General equations are got taking into account the parameters of geometrical calculation of gear pairs which are the part of mechanism.
Keywords: внутреннее зацепление; сателлиты; соосность; зубчатые колеса