Дослідження взаємозв’язків розвитку ринків туристичних та пасажирських авіаційних послуг в Україні - Рекун, Г. П.; Лещенко, А. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті досліджено основні фактори, що впливають на обсяг авіаперевезень в туризмі, проаналізовано розмір, структуру та динаміку пасажирських авіаперевезень в Україні, зді йснено порівняння обсягів туристичного ринку, ВВП та доходів населення. На основі результатів аналізу складено прогноз стану пасажирських авіаційних послуг до 2015 року

The article studies the main factors influencing the number of air transportations in Ukraine, analysis the size, structure and dynamics of passenger air transportations, compares the capacity of tourism market, the size of GDP and incomes of the population. The forecast of the situation in aviation market services to 2015 was made on the basis of analysis
Keywords: туризм; авіаперевезення; безпека пасажирів; авіатранспорт; market development; tourism; travel services; air freight