Гуманітарна освіта як складник підготовки науково-технічної еліти в НТУ "ХПІ" (до 125-річчя НТУ "ХПІ") - Перевалова, Людмила Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячена 125-річчю НТУ "ХПІ", одного з провідних технічних університетів України. Розглядаються проблеми гуманітарної освіти як складника технічної освіти. Аналізується роль гуманітарної освіти у підготовці майбутнього фахівця, її значення для формування компетентного професіонала з високим рівнем культури. Особлива увага приділяється внеску гуманітарних кафедр НТУ "ХПІ" у формування нового покоління інженерів – інженерів XXI століття.

The article is devoted to 125th anniversary of the NTU "KhPI", one of the leading technical universities of Ukraine. The problems of humanitarian education are examined as technical education component. The role of humanitarian education is analyzed in preparations of future specialists, its value for the forming of a competent professional who has a high level of culture. Special attention is given to the contribution of humanitarian departments of NTU "KhPI" in forming a new generation of engineers – engineers of the XXI century.
Humanitarian education as component of scientific and technical education in the NTU "KhPI" (to 125th anniversary of the NTU "KhPI")
Keywords: освіта гуманітарна; освіта технічна; проблеми; фахівці; підготовка; компетентність; кафедри гуманітарні; внесок