Оптимізація архітектури Web-систем - Шаповалова, С. І.; Лазуренко, О. І. (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено дослідження існуючих на даний момент архітектур Web-систем, виявлено їх переваги та недоліки. Запропоновано удосконалення Onion-архітектури, що дає змогу зменшити використання ресурсів та підвищити її швидкодію.

Investigated presently existing Web-system’s architectures, detected their advantages and disadvantages. Proposed improvements of Onion-architecture, which can reduce the usage of resources and improve its performance.
Keywords: архітектура багаторівнева; Onion-архітектура; вирішення залежностей; інверсія контролю; рефлексія; multilayer architecture; Onion-architecture; Web-architecture; Web-systems; dependency injection; inversion of control; reflection