Електроліт для формування оксидних наноструктурованих покриттів на ніобії - Байрачний, Борис Іванович; Ляшок, Лариса Василівна; Токарєва, Ірина Анатоліївна (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Електроліт для формування оксидних наноструктурованих покриттів на ніобії містить фторид-іони. Він додатково містить 0,9-1 моль/дм³ сірчаної кислоти та поверхнево-активну речовину 0,01-0,02 моль/дм³ додецилсульфат натрію, а концентрація фторидів (HF або NaF) складає 0,25-0,5 моль/дм³.
Keywords: патенти; корисна модель; наноструктуровані покриття; нанотехнології; електрохімічні технології; наноматеріали