Оцінка відповідності виробів медичного призначення на території України та країнах Європейського Союзу - Черняев, С. В.; Динькова, Ю. С.; Проскурня, Олена Михайлівна; Семенченко, А. С.; Ромелашвілі, О. С. (Національний фармацевтичний університет, 2012)
Предметом дослідження являються нормативні вимоги з оцінки відповідності виробів медичного призначення (ВМП) на території України та на території Європейського Союзу. Дана робота має практичне значення для підприємств, які виробляють ВМП, оскільки забезпечить можливість реалізації продукції цього підприємства на території України та надасть змогу розширення потенційних ринків збуту за рахунок виходу на ринки країн Європейського Співтовариства.

Subject of research: regulatory requirements of conformity assessment medical devices in Ukraine and European Union. This work will be great practical importance for because as provide an opportunity to products of this company in Ukraine and provide an opportunity to expand the potential markets in European Union.
Estimation of accordance of wares medical setting on territory of Ukraine and country of European Union
Keywords: оцінка відповідності; вироби медичного призначення; законодавча база; conformity assessment; medical devices; regulatory requirements