Формування грошових систем УНР та Української Держави - Мотенко, Ярослав Володимирович; Шишкіна, Євгенія Костянтинівна (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглянуто процес створення грошових систем Української Народної Республіки та Української Держави в період Української революції 1917–1921 рр. Визначено наслідки грошової політики українських національних урядів. Створення власних грошових систем стало важливою складовою процесу становлення державності в Україні. Намагаючись сформувати незалежну фінансову систему її уряди переслідували стратегічну мету – позбутись економічної залежності.

In the paper the process of Ukrainian Peoples’ Republic and Ukrainian State monetary system creation in the period of Ukrainian revolution in 1917–1921 is investigated. The consequences of monetary policy carried by Ukrainian national governments are defined. Create your own monetary system has become an important component of the process of state formation in Ukraine. Trying to form an independent financial system, the national government pursued the strategic goal is to get rid of economic dependence.
Keywords: Українська Народна Республіка; Українська революція; 1917–1921 рр.; грошова система; грошові знаки; емісія; бони; bonds; banknotes; monetary system; emission