Визначальні тенденції розвитку вищої електротехнічної освіти в Україні (перша половина XX ст.) - Тверитникова, Олена Євгенівна (Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, 2011)
У статті досліджується громада студентів-іноземців у Харкові за чисельністю та країнами походження на підставі статистичних даних. Виявлено, що абсолютну більшість з них складають вихідці з Азії та країн пострадянського простору.

The article relying on statistics examines the community of foreign students in Kharkov after there number and country of origin. It is detected, that the absolute majority of them are Asin by birth and come from the former Soviet Union’s republics.
Characteristic tendencies of development of the higher electrotechnical education in Ukraine (the first half of the 20th century)
Keywords: вища технічна освіта; вищі технічні заклади; закордонна інженерна освіта; студенти-іноземці; Харківський політехнічний інститут; Київський політехнічний інститут