Структурно-механические свойства композиционного материала на основе корунда с различными пластифицированными связующими - Макаренко, В. В.; Семченко, Галина Дмитриевна (НТУ "ХПИ", 2007)
Досліджено структурно-механічні властивості формувальних мас на основі корунду, полікристалічного волокна α - Al₂O₃ та зв'язуючих на засаді алкоксиду кремнія, парафіну та їх комбінації. Встановлено склад мас композиційного матеріалу із покращенними властивостями.

The structural – mechanical properties of moulded masses based on corundum, polycrystalline α - Al₂O₃ fibes and binders on the base of paraffin, silicon alcoxide and its combination have been studied. The composition of masses with improved forming properties has been determined.
Keywords: композиционные материалы; керамические композиционные материалы; корунд; керамика