Контроль ізоляції в двопровідних мережах постійного струму - Добровольська, Любов Наумівна; Романюк, Микола Валентинович (НТУ "ХПІ", 2009)
Запропоновано метод періодичного контролю ізоляції в двопровідних мережах постійного струму, який ґрунтується на комбінації статичної і динамічної характеристики вимірювального експерименту. Метод дозволяє підвищити точність вимірювання омічного опору полюсів відносно землі.

A periodic check technique for dc two-wire network insulation is introduced, the technique based on combination of static and dynamic characteristics obtained in a test experiment. The technique allows improving accuracy of poles ohmic resistance measurement about the ground.
Insulation monitoring in dc two-wire networks
Keywords: електроенергетика; електричні станції; омічний опір; вимірювання; dc two-wire networks; insulation monitoring; check technique; poles ohmic resistance measurement accuracy