Дослідження процесу екстрагування пряно-ароматичних рослин для виготовлення вермутів - Білько, М. В.; Добоній, І. В.; Домарецький, В. А. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглядається динаміка накопичення фенольних та екстрактивних речовин, терпенових спиртів та вітаміну С при виготовленні водно-спиртових екстрактів з пряно-ароматичної сировини для вермутів. Встановлений та обґрунтований оптимальний час екстрагування та концентрація екстрагенту.

In article considers the dynamics of accumulation of phenolic compounds, terpene alcohols and vitamin C in the technology of hydro-alcoholic extracts from spice-aromatic plants for Vermouths. Optimal time of extraction and concentration of extractant have been determined.
Keywords: олія ефірна; спирт терпеновий; фенол; вітамін; спиртуозність