Влияние добавок твердых промышленных отходов на прочностные характеристики силикатного кирпича - Киселева, С. А.; Шабанова, Галина Николаевна; Шапка, А. В.; Васютин, Ф. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті розглядається можливість скорочення режиму гідротермальної обробки зразків силікатної цегли за рахунок додавання до складу сировинної суміші різних домішок – твердих відходів промислового виробництва, без зниження міцності зразків.

In this article examination possibility of reduction of the mode of hydro-thermal treatment of standards of silicate brick due to addition in the complement of raw material mixture of different admixtures – hard wastes of industrial production, without the decline of durability of standards.
Keywords: утилизация отходов; тонкодисперсные добавки; гидротермальная обработка; рентгенофазовый анализ; твердение; пыле-унос