Апроксимація кривої намагнічування сталі в суміщених електричних машинах - Борзік, Валерій Леонідович (НТУ "ХПІ", 2003)
Розглянута можливість апроксимації кривої намагнічування сталі з використанням кубічних сплайнів дефекту 2, які забезпечують високу точність і гладкість кривої та її похідних.

In close approximating of the magnetization curve with usage of cubic splines of defect 2, which ensures high accuracy and a smoothness of the curve and its derivatives, is considered.
Approximating of the magnetization curve for steel in the combined electrical machines
Keywords: криві намагнічування; кубічні сплайни; електричні машини; апроксимації; electrical machine; magnetization curve; approximating; cubic splines