Результати визначення впливу теплового стану двигуна автомобіля на динамічні та паливо–економічні властивості - Деркач, В. Л. (НТУ "ХПІ", 2015)
Пропонуються порівняльні дані їздових циклів легкового автомобіля. Розглядається робота бензинового двигуна в різних теплових станах при різному відкритті дросельної заслонки. Експеримент проводивсяна легковому автомобілі. Заміривиконувались на відповідному маршруті при однакових погодних температурах. Отримані дані різних режимів руху легкового автомобіля. В результаті проведеного експерименту побудовані графіки і проведений аналіз впливу температури двигуна автомобіля на його роботу.

The comparative information of the car driving was proposed. Engine thermal state is important in the operation of the vehicle, especially in winter. Cold engine has fuel consumption and value of harmful substances in exhaust gases much more than a hot engine.
The results determine the impact of the thermal state of the engine vehicle for dynamic and fuel–efficiency characteristics
Keywords: бортовий комп’ютер; їздовий цикл; температура; board computer; car; driving cycle; temperature