Методичні вказівки для практичних занять та виконання розрахункового завдання з навчальної дисципліни "Екологія енергетики" - Пугачова, Тетяна Миколаївна; Круглякова, Ольга Володимирівна; Кошельнік, Олександр Вадимович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Залежно від ресурсів, що використовуються, підприємства енергетичної галузі по-різному впливають на навколишнє середовище: викликають хімічне забруднення атмосфери, водоймищ; сприяють тепловому й електромагнітному впливу; призводять до вилучення, відчуження та забруднення земель. Виробництво електричної та теплоенергії пов’язано зі споживанням природних енергоносіїв у величезних кількостях. Характер і масштаби впливу енергетики визначаються не тільки технологіями виробництва енергії, а й станом обладнання, структурою використовуваного палива, загальними економічними умовами роботи галузі. Методичні вказівки призначені для виконання практичної роботи та розрахункового завдання здобувачами усіх форм навчання спеціальності G4 «Енерговиробництво» за спеціалізацією G4.02 «Теплоенергетика» з навчальної дисципліни «Екологія енергетики».
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; розрахункове завдання; екологія енергетики; енерговиробництво; теплоенергетика