Методологія наукових досліджень технічних об'єктів та їх оптимізація - Білецький, Володимир Стефанович (ФОП Халіков Руслан Халікович, 2023)
У навчальному посібнику викладено сучасні методологічні та організаційні основи наукових досліджень, зокрема, притаманну науковим школам України організацію наукових досліджень, етапи науково-дослідної роботи (НДР), основні наукові методи постановки експериментів та обробляння результатів досліджень, питання оформлення результатів НДР та організаційні аспекти наукової діяльності, введення у науковий обіг і ефективне просування результатів наукових досліджень в науковій та промисловій сферах із залученням сучасних медіа. Викладено алгоритм отримання математичної моделі технічного об’єкту на основі планованого експерименту і його оптимізації. Навчальний посібник призначений для науковців, здобувачів наукового ступеня, магістрів, викладачів, студентів та всіх, хто займається науковими дослідженнями.
Keywords: навчальний посібник; наукова діяльність; наукові дослідження; методологія; організація; математичні моделі технічних об'єктів; експеримент