Правовий статус технологічних парків за законодавством України - Аврамова, О. Є.; Воскресенська, К. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
В даній статті розкриваються проблеми недосконалості законодавства України щодо положення технопарків. Ключовими проблемами є відсутність надійної правової бази їх створення та розвитку, недостатність матеріально-технічної та фінансової підтримки з боку держави. За для вирішення цього питання пропонується удосконалення правового підґрунтя і істотні доробки концепції спеціального режиму діяльності технологічних парків в Україні.

There are considered such issues as the problems of legislation imperfection of Ukraine regarding the situation of techno parks. The key problems are the lack of a reliable legal basis of their creation and development, the lack of material-technical and financial support from the state. It is offered to improve legal framework and important modification of special regime conception of technological parks in Ukraine.
Keywords: інноваційні структури; положення технопарків; недосконалість законодавства; правова базиа; надвисокі технології