Мощный высоковольтный малогабаритный двухэлектродный воздушный разрядник генератора тока молнии - Баранов, Михаил Иванович; Колиушко, Георгий Михайлович; Кравченко, Владимир Иванович; Недзельский, Олег Саввич; Носенко, Марина Александровна (НТУ "ХПИ", 2007)
Описано конструкцію і технічні характеристики створеного потужного високовольтного малогабаритного двохелектродного повітряного розрядника атмосферного тиску, використовуваного в генераторах проміжної і тривалої складових повного струму блискавки.

The design of performance data of created high-power high-voltage small-sized two-electrode air dischargers of atmospheric pressure which is used in generators of intermediate and long-term components of full current of lightning are described.
Keywords: высоковольтная импульсная техника; грозовые разрядники; микросекундный импульс; графитовые электроды; латунные хомуты