Методичні вказівки до самостійної роботи "Розвиток гнучності – стретчинг" - Капустіна, Тетяна Володимирівна; Арабаджи, Анна Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Методичні вказівки до самостійної роботи з теми «Розвиток гнучності – стретчинг» розроблені для студентів першого курсу (1 семестр, тема 4) денної форми навчання усіх спеціальностей з метою забезпечення ефективної організації самостійної навчальної діяльності у процесі вивчення навчальної дисципліни «Фізичне виховання». Матеріали спрямовані на формування у здобувачів вищої освіти базових знань і практичних умінь, необхідних для розвитку гнучкості, як важливої фізичної якості, що має суттєве значення для збереження здоров’я та підвищення рухової активності. Самостійна робота з даної теми передбачає ознайомлення студентів з теоретичними засадами стретчингу, його фізіологічним впливом на організм, основними видами та методами виконання вправ на розвиток гнучкості, а також правилами безпечного та доцільного застосування стретчинг-вправ у навчальному й повсякденному житті.
Keywords: методичні вказівки; фізична культура; спорт; стретчинг; вправи для м'язів спини; вправи для м'язів шиї; рухова активність; опорно-руховий апарат