Застосування подріблених інструментальних матеріалів та мінеральних концентратів у вигляді функціональних наповнювачів у робочому шарі кругів з НТМ - Лавріненко, В. І.; Пасічний, О. О.; Солод, В. Ю. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статі пропонується, для підвищення ефективності шліфування, частину зерен НТМ замінити функціональним наповнювачем, основною функцією якого повинно бути таке структурування абразивного робочого шару, яке функціонально буде аналогічно створенню інструменту з дискретним ріжучим шаром. Представлено деякі показники обробки таким інструментом.

In article it is offered, for increase of efficiency of grinding, a part of grains SHM to replace with the functional filler which basic function is such structurization of a working layer which will be functional similarly to creation of the tool with a discrete cutting layer. Some indica-tors of processing are presented by such tool.
Application crushed tool materials and mineral concentrates in the form of functional loadings in a working layer of circles from superfirm materials
Keywords: ефективність шліфування; абразивний робочий шар; дискретний ріжучий шар; efficiency of grinding; discrete cutting layer