Основні напрямки співпраці вчених Львівського політехнічного інституту з промисловими підприємствами у 60-80-х роках ХХ ст. - Гелеш, А. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті узагальнено основні напрямки співпраці вчених Львівського політехнічного інституту з промисловими підприємствами. Проведено аналіз тематика співпраці науковців інституту з підприємствами, яка задовольняла потреби виробничників практично усіх галузей народного господарства СРСР. А також, обґрунтовано число завершених та впроваджених на підприємствах наукових досліджень, що проводились у колективних формах їх організації

The article summarizes the main directions of cooperation between scientists Lviv Polytechnic Institute with industry. Analyzed the themes of cooperation between the researchers of the Institute and industry that meet the manufacturers needs of almost all sectors of the national economy. Also, reasonable number of completed and implemented in enterprises of research, conducted in collective forms of organization
Keywords: наукові дослідження; науково-дослідна робота; кафедри; лабораторії; Lviv Polytechnic Institute; research; scientis; industrial enterprise; research work