Дослідження закономірностей модифікування структури феросилікагелів - Косенко, О. І.; Кустовська, А. Д. (НТУ "ХПІ", 2012)
Досліжено закономірності термічного та гідротермального модифікування пористої структури та фазового складу спільноосаджених феросилікагелів з різним співвідношенням Fe₂O₃ : SiО₂. Результати пояснені спільною дією процесів масопереносу і фазових перетворень, а також взаємним впливом компонентів на ці процеси.

Laws of thermal and hydrothermal modification of porous structure and phase composition of jointly precipitated iron-silica gels with various proportion of Fe₂O₃ : SiО₂ was investigated. The results were explained by combined action of mass transport and phase transformations and mutual influence of components on this processes.
Keywords: пориста структура; гідротермальне модифікування; термообробка; термічне модифікування; фазові перетворення; термостабільність; iron-silica gel; porous structure; hydrothermal modification; thermal processing