Єлементи розвитку та перспективи досліджень технології хмарних обчислень - Угрин, Д. І.; Шевчук, С. Ф. (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено та описано характеристики і дослідження як стану, так і розвитку хмарних обчислень. Визначено вимоги онтологічного опису хмарних обчислень. Досліджено перспективи в області переліку стандартів та специфікацій хмарних обчислень

Conducted and described the characteristics and status of research as well as development of cloud computing. The requirements ontological description of cloud computing. Prospects in the list of standards and specifications cloud computing
Keywords: хмарні сервіси; онтологічний опис; стандартизація; інфраструктура; cloud services; ontological description; standardization