Прикладна криптологія - Поворознюк, Оксана Анатоліївна; Поворознюк, Анатолій Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У цьому виданні наведено методичні вказівки до практичних робіт 1–8, які включають роботи з шифрування та дешифрування повідомлень за допомогою класичних алгоритмів, симетричних та асиметричних алгоритмів шифрування, а також хеш-функцій та еліптичних кривих. Тематика практичних робіт змістовно співпадає з цільовою задачею курсу та відповідає силабусу навчальної дисципліни. Кожне заняття містить теоретичний матеріал, вирішення типових задач по данній темі та індивідуальні завдання. Призначено для студентів усіх спеціальностей бакалаврату F7 «Комп’ютерна інженерія», а також може бути корисним для наукових працівників у галузі інформаційних технологій.
Keywords: криптологія; шифрування; дешифрування; симетричні алгоритми; асиметричні алгоритми; хеш-функція; еліптична крива