Вступ до теорії і методів прийняття рішень - Дмитрієнко, Валерій Дмитрович; Леонов, Сергій Юрійович; Заковоротний, Олександр Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У навчальному посібнику викладені питання, які пов'язані з проблемами прийняття рішень у техніці та економіці. Детально розглянуті критерії та методи прийняття рішень, умови їх застосовності, а також методи оптимальної поведінки в умовах конфліктних ситуацій, які описуються за допомогою теорії ігор. Для студентів технічних спеціальностей вищих учбових закладів.
Keywords: навчальний посібник; прийняття рішень; методи прийняття рішень; критерій Вальда; критерій Севіджа; матричні ігри