Організація планування структурних змін у процесі розвитку промислового підприємства - Шматько, Наталія Михайлівна (Харківський національний економічний університет ім. Семена Кузнеця, 2016)
Досліджено природу виникнення і сутність протиріч, що виникають між стратегічним та оперативним плановим процесами при обґрунтуванні структурних змін на підприємстві. Доведено доцільність використання та обґрунтовано положення щодо використання проектно-матричного підходу при плануванні структурних змін на підприємстві. Встановлено склад вимог щодо організації роботи проектної групи з планування структурноорганізаційних змін на підприємстві. Визначено особливості та передумови для здійснення структурних змін на промислових підприємствах. Розглянуто інтеграційні аспекти планування структурних змін в умовах обмеженості ресурсної базі функціонування та розвитку підприємства.

The nature of the origin and the essence of conflicts between strategic and operational planning processes at substantiating structural changes at an enterprise are investigated. The expediency of using the design matrix approach for planning structural changes at an enterprise is proved and the provisions on its application are justified. The composition of requirements concerning organization of the work of the project team on planning structural and organizational changes at an enterprise is defined. The features and preconditions of structural changes at industrial enterprises are determined. The integration aspects of planning structural changes under conditions of limited resources of operation and development of an enterprise are considered.
Organization of the planning of structural changes in the process of industrial enterprise development
Keywords: підприємство; структурні зміни; організаційна структура; управління; enterprise; structural changes; organizational structure; management