Моделювання зовнішніх збурень опорної поверхні під час руху військової гусеничної машин - Рудий, Андрій Володимирович; Васильєв, Антон Юрійович; Бистрицький, Максим Євгенович (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розлянуто питання імітаційного моделювання впливу випадкових зовнішніх збурень на рух військової гусеничної машини, зокрема випадкову зміну параметрів покриття, по якому здійснюється рух. З використанням методу зворотнього перетворення побудовано алгоритм отримання масиву випадкових значень коефіцієнтів опору прямолінійному рухові та повороту. Запропонований алгоритм дозволяє підвищити адекватність імітаційної моделі збуреного руху військової гусеничної машини та може бути використаний під час досліджень, спрямованих на вдосконалення елементів трансмісій та силових установок військових гусеничних машин

This article is dedicated to the study of the simulation modeling of random external perturbation influence on the military tracked vehicles movement, including accidental changes of the ground surface characteristics. Despite the significant amount of work which has been done in the field of simulation modeling regarding the perturbed motion of the tracked vehicles, the modeling of the ground surface characteristics changes needs additional consideration. The purpose of this work is to construct a simulation of random changes of the ground surface characteristics during the military tracked vehicles movement.
Modeling of the external disturbances of the ground surface during military tracking vehicles movement
Keywords: імітаційне моделювання; функція розподілу; алгоритм; метод зворотніх перетворень; simulation; distribution function; inverse-transform method