Розвиток економічних теорій споживання - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Перерва, Петро Григорович (Рівненський державний гуманітарний університет, 2022)
На основі дослідження економічних теорій споживання доведено, що у розвитку капіталізму поступово створилося так зване суспільство споживання – сукупність суспільних відносин, організованих з урахуванням принципу індивідуального споживання. Воно характеризується масовим споживанням матеріальних благ та формуванням відповідної системи цінностей.
Keywords: теорії споживання; класичні школи; економіка; товарний фетишизм