Пристрій для діяння на привибійну зону свердловини - Шлахтер, Ілля Семенович; Фик, Ілля Михайлович; Бабій, Степан Андрійович; Олійник, Олег Олексійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2002)
Пристрій для діяння на привибійну зону свердловини, який містить корпус з виконаними в ньому радіальними вікнами, перегородкою і каналами, які сполучають його порожнини, ущільнювальний елемент, спарений поршень, патрубок, штовхач, тягу, стакан, який відрізняється тим, що на корпусі встановлено бункер дренажної рідини з розподільним механізмом та з анкерним вузлом, всередині якого встановлена втулка з вертикальними каналами і зовнішньою проточкою, в штовхачі, встановленому на ущільнювальному елементі, виконано бокові отвори, в перегородці і в тязі встановлено зворотні клапани та виконано канали, причому стакан встановлений з можливістю осьового переміщення на нижній частині корпусу, а у верхній частині корпусу встановлена з зазором гільза.
Keywords: патент; винахід; нафтогазовидобувна промисловість; внутрішній тиск; осьові отвори; ущільнюючий елемент; штовхач; колектор