Селективна агрегація вугілля - Білецький, Володимир Стефанович; Сергєєв, Павло Всеволодович (Криворізький національний університет, 2013)
Стаття стосується спеціальних методів збагачення і зневоднення тонко- і дрібнодисперсного вугілля - селективної масляної агломерації та флокуляції вугілля латексами, які можуть використовуватися як самостійно, так і в комплексі з флотацією. Мета роботи - на основі результатів проведених досліджень викласти особливості цих технологічних процесів, зокрема, фізико-хімічні основи механізму масляної агломерації та латексної флокуляції вугілля; охарактеризувати основні чинники впливу на процеси.
Keywords: масляна агломерація вугілля; адгезійна взаємодія; емульгування; аутогезійне структурування; пептизація; флокуляція вугілля латексами