Розвиток механізму ціноутворення в системі інноваційної діяльності підприємства на засадах мінімаксу - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Климентова, Марія Віталіївна (Національний університет "Києво-Могилянська академія", 2024)
В монографії доведено, що механізм сучасного ціноутворення в сфері інноваційної діяльності - це сукупність юридичних норм, організаційних концепцій, принципів, інструментів і методів управління процесами ціноутворенням на товари, виробничі процеси і послуги, які виробляються соціально-економічною системою. Базовим фундаментом ціноутворення на науково-технічну та інноваційну продукцію є соціально-економічні відносини, які визначають мету і задачі ціноутворення, та організаційно-економічні відносини, які характеризують спосіб організації і регулювання існуючих економічних відносин в галузі ціноутворення.
Keywords: наукова продукція; механізм ціноутворення; інновації; ринок; межі ціни; мінімакс