Спосіб плоского торцевого шліфування - Пижов, Іван Миколайович; Федорович, Володимир Олексійович; Клименко, Віталій Григорович (ДП "Український інститут промислової власності", 2016)
Спосіб плоского торцевого шліфування, відповідно до якого використовують торцеві круги зі звичайних або надтвердих абразивів, процес обробки здійснюють з подовжньою, поперечною та вертикальною подачами, а на етапах попередньої та чистової обробок площу контакту робочої поверхні круга з деталлю регулюють шляхом попереднього нахилу осі обертання шпинделя на кут α у напрямі поздовжньої подачі. Допустиме значення площі контакту робочої поверхні круга з деталлю визначають окремо для попередньої та чистової обробок.
Keywords: патент; модель корисна; машинобудування; обробка абразивна; шпиндель; поверхня робоча