Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни "Аналіз та синтез ливарних систем" - Пономаренко, Ольга Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Самостійна робота студента – це навчальна діяльність студента, яка планується, виконується за завданням під методичним керівництвом і контролем викладача, але без його прямої участі. Самостійна робота здобувача вищої освіти, яка є суттєвим елементом освітнього процесу, формує навички безперервної освіти та самостійної роботи в цілому, що є необхідним в будь – якій професійній діяльності, виробляє здатність самостійно приймати рішення. Програмою курсу «Аналіз та синтез ливарних систем» передбачено виконання самостійної поза аудиторної роботи здобувачів освіти. Під час вивчення запропонованих питань здобувачі освіти навчаються працювати з інформаційними джерелами, узагальнювати та стисло викладати вивчений матеріал. Запропоновані форми виконання самостійної роботи сприяють формуванню творчого відношення до навчальної діяльності.
Keywords: методичні вказівки; системний аналіз; синтез; автоматичні ливарні лінії; моделі ливарних систем; оптимізація ливарного цеху