Методологія управління підприємством та її вплив на облікову парадигму - Єршова, Наталя Юріївна (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2015)
У статті розглянуті методологічні засади управління підприємством та сучасні напрями досліджень облікового знання. З позиції системної парадигми обґрунтовано значимість стратегічного управлінського обліку у системі управління підприємством. Узгоджено місце обліково-аналітичного кластеру в управлінні підприємством в контурі "система – сукупність взаємовідносин".

Methodological foundations of enterprise management and modern trends in research accounting knowledge is considered in the article. The importance of strategic management accounting in the enterprise management system is justified by the methods of the system paradigm. Place of accounting and analytical cluster in the management of the company in the loop "system - a set of relationships" agreed.
The methodology of enterprise management and its impact on the accounting paradigm
Keywords: стратегічний управлінський облік; управлінський облік; стратегічне управління; облікова інформація; системна парадигма; management; accounting; information; strategic management accounting; strategic management; system paradigm