Фізичні та технологічні фактори впливу на гранулометричний склад готової шихти на коксування - Коваль, В. В.; Вейсберг, Ольга Віталіївна (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Наведені результати досліджень щодо впливу певних фізичних (виходу летких речовин (Vdaf), суми пісних компонентів (∑ОК), середнього показника відображення вітриніту (R₀) та вмісту класу <0,5мм у вихідній сировині) та технологічних (кількості поданого на дроблення продукту та його вологість) факторів на гранулометричний склад готової шихти. Показано, що підвищення ступеня метаморфізму вугілля, виражене зниженням показника виходу летких речовин та зростанням показника відображення вітриніту, призводить до збільшення вмісту класу менше 0,5 мм. До аналогічного результату призводить також підвищення вмісту фюзенізованих компонентів.

The results of research on the impact of certain physical (yield of volatile substances (Vdaf), sum of lean components (∑ОК), average index of vitrinite reflection (R₀) and content of grade <0.5 mm in the raw material) and technological (amount of product submitted for crushing and its moisture) factors on the granulometric composition of the finished charge. It is shown that an increase in the degree of coal metamorphism, expressed by a decrease in the index of release of volatile substances and an increase in the index of vitrinite reflection, leads to an increase in the content of the class less than 0.5 mm. An increase in the content of fused components also leads to a similar result.
Physical and technological factors affecting the granulometric composition of the finished charge for coking
Keywords: схема підготовки; графічні залежності; математичні рівняння; фактори впливу; preparation scheme; graphical dependencies; mathematical equations; influencing factors