Интенсификация конвективного теплообмена в некруглых каналах - Павловский, В. Г. (НТУ "ХПИ", 2005)
В статті наведені результати дослідження інтенсифікації конвективного теплообміну в некруглих каналах, які мають кутові зони (призматичні канали), методом штучної турбулізації пристінної області потоку повітря. в каналі Одержані розрахункові формули коефіцієнтів тепловіддачі у таких каналах залежно від геометричних критеріїв турбулізаторів в інтервалі чисел Re= 6·10³÷8·10⁴. Зроблений висновок, що інтенсивність теплообміну в призматичних каналах з турбулізаторами на стінках зростає, але її величина менш, ніж в круглій трубі.
Keywords: пластинчато-ребристые конструкции; транспортный радиатор; скорость движения теплообмена; поток газа; термическое сопротивление